Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Islamisté vs. antiislamisté v Olomouci

Předně bych chtěl říci, že původně jsem tuto „pseudoudálost“ ani nechtěl komentovat, ale vyprovokovala mě mediální smršť komentářů, která následovala. Osobně jsem viděl až konec incidentu, kdy už byla na místě policie.

Samotný „incident“ byl v podstatě triviální.  Nešlo o nic víc, než o slovní napadení a strhnutí protiimigračního plakátu. Nicméně i z tohoto marginálního incidentu lze ledacos vyvodit. Za prvé: na to, že jde o studenty pro ně zahraniční univerzity (tzn. museli být vybráni v nějakém konkurzu, což je standardní proces, když se chce student účastnit erasmu či nějaké zahraniční stáže). Tím pádem můžeme vydedukovat, že by měli být na určité intelektuální úrovni. Přesto tam vykřikovali, že se do 15 let staneme otroky ve vlastní zemi! Že tohle vyřvává lůza na předměstí Paříže či v Kreuzbergu (muslimská čtvrť v Berlíně), nebo zastánci IS kdekoliv na světě, není žádná novinka. Ale spořádaní, mírumilovní studenti? 

Dále je zajímavé, že chlapcům asi nic neříká svoboda slova, svoboda vyjadřování a projevu. Podle mě svoboda slova je (má být) absolutní. To znamená buď je anebo není. Nic mezi tím. Čistě teoreticky, i kdyby na onom plakátu byl nějaký absolutní nesmysl jako: Islamisté do plynu, tak by na to měli mít právo. Já bych sice s autory toho plakátu na pivo nešel, ale opakuji - svoboda slova buď je, nebo není. Nelíbí se mi komunistická ideologie, ale respektuji, že se líbí jinému. Je potřeba jí porazit argumenty a činy, ne tím, že jí zakážeme. Ale tohle muslimům těžko vysvětlíme, protože mluvit o Islámu a zároveň o svobodě, je úplně stejné jako mluvit o vodě a ohni, je to prostě nezajímá. Jak si vůbec může někdo v ČR dovolit nechtít Islám? 

Naprosto skandální je vyjádření rektora UP: "Buď já, nebo pan děkan si dotyčného pozveme a vysvětlíme mu, že takto to dělat v ČR nebudeme. Jestli chce, ať si založí vlastní petici Chceme v ČR přistěhovalce a já ji klidně podepíšu jako první. Po otcovské domluvě bude možná i nějaká sankce, ale zatím nechci předbíhat …" Já mezi řádky tento výrok čtu asi takto: Podívejte se, já s Vámi souhlasím, „Islám v České republice nechceme“ je banda nevzdělaných fašounů. Jednoznačně. Ale přece jenom kvůli nějaké společenské harmonii Vám tedy domlouvám, už to raději nedělejte, a kdybyste organizovali nějakou protiakci, můžete počítat s mojí podporou.

Ano, pořád mluvíme o rektorovi druhé nejstarší univerzity v České republice, na které studuje více jak 20 000 studentů. Už začínám trošku chápat "boj" prezidenta Zemana s těmito "humanisty". Samozřejmě nejde jenom o UP v Olomouci. Můžeme zmínit případ docenta Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity Martina Konvičku, který byl kvůli svým aktivitám na koberečku u vedení univerzity. Nepřipomíná Vám tahle doba něco? Máte nějaký odůvodněný názor, se kterým navíc souhlasí bez diskuse drtivá většina národa, ale stejně můžete mít problémy ve škole či v práci. Ach jo! 

Dalším bodem proč píši tento blog je reakce některých studentů UP (i já jsem studentem této univerzity, ale názorově zřejmě v menšině). Přišlo mi, že se někteří mí kolegové snaží vyrovnat ve „sluníčkářtví“ svým kolegům z UK v Praze. Studenti FF UK protestovali proti (ne)připravované hymně Daniela Landy k výročí narození Karla IV., největšího českého státníka všech dob. Je absurdní, že bojují proti něčemu, co ještě ani nevzniklo. Je mi ale jasné, že protestovali hlavně kvůli osobě Dana Landy. Asi jde především o to, že před více jak 25 lety (!) hrál ve skupině Orlík… A jsme zase u té svobody slova. S některými texty souhlasit nemůžeme (Bílá liga), s některými ano (Jsi Čech, S.O.S.). Ale každý by si měl ve svobodné společnosti zpívat, co chce. Ať jde o sebevětší ptákovinu. 

Co je důležité ještě říci, studentům na FF UK tedy vadí Landova minulost. Budiž. Ale potom určitě většina z nich,  (těm zbylým se omlouvám) volí převlečené komunisty v řadách ČSSD, ODS, ANO a ještě si myslí, jak volí moderně a odpovědně. 

Budoucnost nevypadá dobře. Asi budeme muset počkat na nějaký radikální a nelítostný teroristický útok v Praze. Mrtvé budeme počítat v tisících. Pak se možná část populace probere. 

Bude to stačit? Dienstbier, Schwarzenberg, Kocáb, Šabatová určitě odpoví slovy "pelíškovského" klasika - "to bylo málo"!

Autor: Miroslav Dvořák | neděle 31.5.2015 15:04 | karma článku: 44,66 | přečteno: 5240x
  • Další články autora

Miroslav Dvořák

Proč jsem neslavil 17. listopad?

Rozhodně ne proto, že bych obdivoval státem řízenou ekonomiku. Nebo proto, že by se mi stýskalo po pánech typu Štrougala, Jakeše nebo Adamce. A to už vůbec nemluvím o partě kolem soudruha Gottwalda.

18.11.2018 v 11:20 | Karma: 41,16 | Přečteno: 1461x | Diskuse| Politika

Miroslav Dvořák

Koho volit (z pohledu pravicového voliče)?

I přes okurkovou sezónu se volby zatraceně blíží, a už brzy budeme stát zase před tím dilematem, jaké politické straně dáme tentokrát svoji důvěru.

18.7.2017 v 19:34 | Karma: 30,44 | Přečteno: 1117x | Diskuse| Politika

Miroslav Dvořák

Výzva pro naši generaci v tomto století!

Po nacismu a komunismu sílí další ideologie, která musí být poražena. Je extrémně nebezpečná, je extrémně šílená, jde (stejně jako zde dvě zmiňované) proti lidské přirozenosti a normálnosti.

30.4.2016 v 17:06 | Karma: 37,07 | Přečteno: 1158x | Diskuse| Politika

Miroslav Dvořák

Nekonečné pokrytectví TOP 09

Ano, nejde jen o TOP 09, pokrytectví bychom našli více než pravděpodobně i u ostatních stran zastoupených v Parlamentu ČR, ale TOP 09 jednoznačně vede.

29.3.2016 v 13:28 | Karma: 39,46 | Přečteno: 1801x | Diskuse| Politika

Miroslav Dvořák

Můžeme říci, že všichni islamisté jsou špatní? Ano a to s čistým srdcem

Pan Zaorálek nedávno na ČT24 prohlásil, že nás čeká skrze uprchlickou krizi horký podzim. Že události budou eskalovat a problémy narůstat. Ano, půjde do tuhého.

1.9.2015 v 11:40 | Karma: 37,60 | Přečteno: 2021x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Irák schválil nový zákon proti homosexualitě, hrozí za ni až 15 let vězení

28. dubna 2024  8:40

Irácký parlament v sobotu schválil nový zákon zaměřený proti vztahům lidí stejného pohlaví. Nově...

Počasí v Česku opět ovlivní saharský prach. Vytvoří oblačnost, sníží teploty

28. dubna 2024  7:47

Počasí v Česku v neděli opět ovlivní saharský prach. Vytvoří oblačnost, se kterou nepočítaly...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2880x
Zdravím - lhostejnost je největší nemoc dnešní doby. Buďme aktivní. Jmenuji se Miroslav Dvořák a chtěl bych psát hlavně o politice, společnosti, popřípadě o sportu.

Seznam rubrik