Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Možná, že by Alois Rašín bal býval formuloval ten citát jinak:

"Kde hrozí bída, tam hrozí fašismus."

Jenže podlehl následkům atentátu už v roce 1923...

0 0
možnosti
JS

Argentinu bych do spolku zemi, ktere se vyhrabaly z bankrotu moc nemichal. Komunistka Christina Fernandes de Kirchner se svoji partou peronistickych marxistu zene zemi spolehlive do dalsiho bankrotu. Jenom blazen by v podobnych krajinach investoval, nebo podnikal.

0 0
možnosti
JK

J61a27n 40K46v21a58p57i95l

29. 6. 2015 17:20

Také většinou souhlasím z autorem, Řecko by mělo být pro nás ponaučení i varování. Také s tím, že zde chybí důvěryhodná pravicová strana (strany).

Nejen u nás, ale většinou v Evropě fungoval politický model stran, rozdělených na t .zv. pravici a levici + nějaké středové. Střídaly se ve vládnutí a hlavně hlídaly takový kompromis, přijatelný pro většinu. Bohužel

u nás, snad dočasně, tento model fungovat přestal. Svádět to jen na hloupé voliče, to by se nezakládalo na pravdě. Pravicové vlády jsme měly řadu let,

zejména zpočátku měly ideální prostředí k fungování. Po slibném začátku to zcela prohospodařily. Nebudu rozebírat všeobecně známé věci, které způsobily jejich rozpad. Ale jsem také pesimista, protože o nějakou jejich zásadní sebereflexi, obrodu, která veřejně přizná  chyby, omyly, rozchody s osobami, které to způsobily, změnou přístupu k politice, jako k veřejné službě, ty vidět nejsou. Řecko je příkladem, kam podobná situace vede. K moci se dostanou strany, či osoby, které populisticky slíbí cokoli, spojí se s kýmkoliv a nakonec stát dovedou ke krachu a nerad předpovídám i k příchodu nové totality či diktatury.

1 0
možnosti
ZU

Pro nás by mělo být varování spíše, že EU takové podvodníky přijmula.Také, že nutí jiné je už několik let živit....

0 0
možnosti
MK

Ve finančním světě platí následující poučka:

"Pokud dlužím 1. mil Kč, je to můj problém, pokud dlužím 100 mld, je to problém mých věřitelů!!"

Problém, je v tom, že Řecko dluží špičkám EU a  pokud by zkrachovalo, tak  se budou odepisovat astronomické sumy u věřitelů,  no a nevěitelé se (logicky) odepsání dluhu nechtějí podílet. Takže babo raď, každý den dluh stoupá

1 0
možnosti
VH

Takto blbě to vysvětlují Řekům. Ale není to tak.  Že se současný dluh odepíše ze 70 až 85 procent je každému jasné. Proto normální věřitelé (banky a ostatní finanční instituce) Řekům přestaly půjčovat.  Se záchranou přišly mezinárodní instituce. Ovšem - pokud má mít jejich snaha (a   n a š e    p e n í z e   v Řecku) nějaký smysl, ze třeba vymýtit další zadlužování. Toto a jen toto je logický požadavek  Věřitelů.  Ono to bolí - tak se do toho žádné vládě nechce.  Defoult bude bolet neskutečně víc. Jenže ten umí politik svést na věřitele, banky darebácké, hnusnou EU - a sám je 'čistý'.   Takto jednají Špidla, Paroubek, Sobotka (jako ministr financí a jako premiér). Takto jedná Tsipras stejně jako Mládek či Chovanec, o Němečkovi či Marksové škoda mluvit.

0 0
možnosti
MD

Celkem by to slo. I kdyz problem Recka je trochu slozitejsi nez se vam podarilo, mozna nechtelo, zachytit. A pletete si pojmy 'komunista' a 'podbizivy socialista'.

0 0
možnosti
MT

Autore, skvěle napsáno ! Velká karma ! R^

0 0
možnosti
FS

Autore,tak pište raději o sportu.

0 8
možnosti
JC

Zalez komunistické!

2 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2880x
Zdravím - lhostejnost je největší nemoc dnešní doby. Buďme aktivní. Jmenuji se Miroslav Dvořák a chtěl bych psát hlavně o politice, společnosti, popřípadě o sportu.

Seznam rubrik