Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

;-) Inu, doby, kdy se muselo ,,dobrovolně povinně" až proklamativně deklarovat ,,jednotu", ty jsou naštěstí opravdu pryč. Nikoli však zásluhou nějakého listopadu, ale proto, že onen ,,systém" sežral sám sebe, neb nebyl nadále životaschopný, a to nejen u nás. Ono datum, tedy sedmáctého, bylo a zůstává především pietou, tedy i uctěním toho, co se událo v r. 39. Tedy obětí represí nacistů, včetně poprav studentských vůdců, jakož i toho, že bylo množství dalších uvrženo nacisty do koncentráků. Je to historie, a to nikoli pouze naše. Toto je však čím dál více ,,upozaděno" a překrýváno, často až účelově ,,současností".

7 0
možnosti
LB

A nebude to tím, že mnoho pamětníků událostí z roku 1939 už není, zato lidí, kteří zažili listopad ́89 je stále ještě dost? Např. pro mě a moje přátele to byl opravdu životní předěl a dodnes jsem vděčná za to, že jsem se toho dožila.

A jsem ráda, že to tak cítí i naše děti. [>-]

3 0
možnosti
PJ

P14e63t56r 87J97í16l68e31k

18. 11. 2018 12:14

Prezident Zeman překroutil při svém projevu na Albertově před čtyřmi lety události z r. 1989, tím mnohé (nejen) študáky naštval. K funkci se dostal pomocí lží, tak ti kterým lež vadí, proti němu demonstrují.

9 3
možnosti
PK

No nebyla to důstojná oslava,to je fakt!

3 0
možnosti
OH

No, Vy máte taky pěkně propláchnutý mozek. Vysmíváte se lidem, kteří slaví památku 17. listopadu a argumentujete názory a hesly vyčtenými v Parlamentních listech jako Pražská kavárna a ČT jako příklady zla. Jaromír Soukup a jeho TV Barrandov Vám zjevně nevadí.

6 12
možnosti
JN

Vy máte zjevně vypláchnutý mozek tou druhou stranou. Tak co vás trápí?

5 3
možnosti
MT

Souhlasím s autorem ! R^[>-]

10 2
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2880x
Zdravím - lhostejnost je největší nemoc dnešní doby. Buďme aktivní. Jmenuji se Miroslav Dvořák a chtěl bych psát hlavně o politice, společnosti, popřípadě o sportu.

Seznam rubrik